Za pamětí jedné babičky do 20. století

Jak to vypadá, když babička ztratí paměť? Nejenže si nepamatuje, co jedla k obědu, ale hlavně nepozná ani svého pravnuka Vojtu. A tak když slaví své další narozeniny, Vojta se rozhodne pro originální dárek – vrátí babičce vzpomínky. Vezme ji na výlet do minulého století, do jejího vlastního života. Ptáte se, jak by to mohl provést? Jednoduše. Vojta se přátelí s vědcem Alexem, a ten pracuje na tajném vládním projektu, stroji k cestování časem. S sebou samozřejmě musí vzít také kamarádku Klárku.

GAMEBOOK

Když je čtení zároveň zábava

Vojta s Klárkou i babičkou se proto tentokrát vydávají na cestu 20. stoletím. Během druhé světové války potkají partyzány, zažijí lampiónový průvod a během sametové revoluce se dokonce ocitnou v policejním voze. Vlastně je docela fajn zjistit, jak žili naši rodiče a prarodiče, čeho se báli a na co těšili, dokonce jaké hráli hry, když byli sami ještě dětmi. INTERAKTIVNÍ KNIHA díky úkolu na každé stránce přidává ke čtení něco navíc.

Kniha prod ěti 9-13 let je zakódovaná. VšecÝo pochopíš Ýed, nemusíš se nikam Ýát. Užij si to a přemýšlej! 

Ke knize nabízím pro školy a knihovny také BESEDU o životě ve 20. století. Místo mě na ni přijde dáma v šatech z 30. let, pak přes sebe hodí kabát, aby se z ní stal gestapák, a nakonec se promění v pionýrku – to by mohlo děti trochu bavit, ne?

Předcházející tituly: Ztraceni v rudolfinské Praze, Tajemství pokladu svatého Václava.

TOPlist
Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky a jeho autorem je Renata. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.