S knihou nahlížíme do své duše

Kniha není jen způsob krácení volného času. Není to jen příběh, jehož tajemství dychtíme poznat. Je to pokaždé také kousek nás samých. Nalézáme v něm své vnitřní hranice, objevujeme nové obzory, připomínáme si zasuté vzpomínky i myšlenky, které dosud nestihly dozrát. Kniha je nám tím nejlepším rádcem a společníkem. Spolu s ní dozráváme k lepšímu já, nahlížíme do své duše. Alespoň tak by to mělo ideálně být.

Mé knihy pro dospělé jsou velice různorodé svými náměty, ale většinou se více či méně zabývají vztahy. Nejzajímavější pro mě je podívat se do myslí postav. Rozebrat je. Zkusit je pochopit.

Nebo možná naopak zjistit, že jsme natolik rozdílní, že se pochopit nemůžeme. Přesto ale mohu alespoň vnímat jejich rozdílnost a učit se ji respektovat.

V posledních dvou románech Jen jeden svět a Můj svět v tobě jsem se zaměřila na ezoteriku. Nejprve trochu skepticky, jak dost odpovídá naší materialistické výchově, následně odlehčeněji díky náhledu dítěte. Není nutné stát se věřícím, aby člověk dokázal udělat svůj život lepším. Musí však věřit naději na změnu.

Moc mě mrzí, že dnešní děti tak málo čtou. Ale protože si rády hrají a jsou přirozeně zvídavé, dalo by se přece toho využít v knihách. Spojit to všechno dohromady – příběh, zábavu, vědění. Začala jsem vytvářet zvláštní typ knih pro děti, tzv. gamebooky. Na sudých stránkách je příběh, na lichých stránkách obrázek s úkolem. Stránky příběhu jsou v knize zpřeházeny tak, že na sebe nenavazují – vždy je potřeba nejdříve rozluštit úkol, jehož výsledkem je číslo strany, na které příběh pokračuje.

Všechny tyto knihy a ještě pár dalších (třeba krásný egyptský příběh Kráska přichází mé dcery) můžete zakoupit na e-shopu. Ale i kdyby se vám žádné nelíbily, třeba vás potěší nějaké jiné. V tom případě máme i tak něco společné. A pořád si ještě můžete zkusit se mnou třeba aspoň zameditovat…

TOPlist
Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky a jeho autorem je Renata. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.