Kráska přichází

Na literárním stromě vyrašila nová větvička v podobě románu „Kráska přichází“ začínající autorky Adriany Šindelářové. Příběh nás vtáhne do starověkého Egypta, kde se hlavní hrdinka snaží zjistit něco více o životě a smrti Nefertiti. V dramatickém příběhu královny nechybí láska, palácové intriky ani egyptské slunce tolik velebené Nefertitiným mužem Achnatonem.

Objednat knihu v e-shopu

Objednat jako e-knihu

Recenze knihy

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky a jeho autorem je Renata. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Kráska přichází

  1. Pořídil jsem si Krásku. Vlastně se mi do čtení moc nechtělo, Egypt mě zrovna moc nebere, ale… v sobotu jsem do noci přečetl jedním dechem víc než půlku, v neděli večer jsem četl v kuse až do konce. Tak skvělou knížku jsem už dlouho nečetl. Úplně mě to vzalo! Chválím autorku Adrianu, protože Kráska je fakt super!

  2. Milá Renato, dnes ráno jsem dočetla Adrianinu knížku Kráska přichází a jsem naprosto uchvácená! Příběh je skvělý!!! Dobře napsaný po stránce stylistické a o ději ani nemluvím! Fascinuje mě, jak Adriana dokázala mistrně zkombinovat dostupné historické údaje s fikcí do perfektně vystavěného celku. Našla jsem si hned několik informací o postavách, které v knize vystupují, a dospěla jsem ke stejnému závěru jako zjevně autorka, že všechny se od sebe liší jak ve faktech, tak i v letopočtech, což dává skvělý prostor pro vystavění příběhu na základě vlastní fantazie, aniž by přitom člověk popřel zjevný historický fakt. Moje poklona patří i obrovským autorčiným znalostem tehdejších reálií, které jsou v knize viditelné na každém kroku. Manžel, který roky nečetl žádnou beletrii, pod vlivem mých dojmů vzal Krásku do ruky a zhltnul za tři večery.

Komentáře nejsou povoleny.